English version Русская версия

Olejki eteryczne

Naturalny olejek eteryczny lawendowy KEJ

Olejek eteryczny lawendowy

Informacje ogólne

Charakteryzuje się przyjemnym, niepowtarzalnym, niejednorodnym zapachem. Używany jako pachnidło o światowej sławie jest ulubionym i często stosowanym zapachem w kosmetyce mężczyzn. Ze wszystkich olejków ma najbardziej wszechstronne zastosowanie. Ma działanie przeciwbólowe, antydepresyjne, antyseptyczne, bakteriobójcze, oczyszczające, przeczyszczające, owadobójcze, uspakajające, przeciwrobaczycowe, kojące i przede wszystkim równoważące. Stosowany pomocniczo przy oparzeniach i zranieniach przyspiesza gojenie i zapobiega powstawaniu blizn. Może być stosowany przy przeziębieniu, w czasie kaszlu, kataru, zapaleniu zatok, również przeciw grypie. Najlepszą metodą są inhalacje parowe. Gorąca para z olejkiem lawendowym łagodzi i oczyszcza drogi oddechowe i równocześnie atakuje bakterie. Inhalacje przed snem działają uspakajająco, przyspieszają zaśnięcie.

Zastosowanie

kąpiele, masaże, maseczka, aromatyzacja powietrza.

Przeciwwskazania

Nie stosować u kobiet w pierwszych czterech miesiącach ciąży!

Projekt i wykonanie: Web Designers