Naturalny olejek cynamonowy z kory

Oleje cynamonowy

Nr katalogowy: 8016-0010

Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

 

Otrzymywany poprzez destylację kory cynamonowca z parą wodną. Posiada przyjemny korzenny zapach. Jest jednym z najsilniejszych antyseptyków stosowanych w aromaterapii. Wykorzystywany w farmacji i stomatologii. Daje doskonałe efekty przy terapii wszelkiego rodzaju przeziębień, gryp, infekcji wirusowych, niektórych infekcji skóry. Daje dobre wyniki w zwalczaniu pasożytów skóry (wszy, świerzb). Afrodyzjak.


Zastosowanie

Kąpiele: 3 krople na 1/2 wanny ciepłej wody.

Pielęgnacja skóry: płyny po goleniu.

Aromatyzacja powietrza: kominki aromatyczne, lampki, nawilżacze powietrza.


Przeciwwskazania

W większych ilościach może wywołać podrażnienie skóry!

pojemność

10 ml

zastosowanie

pielęgnacja skórypielęgnacja skóry
kąpielekąpiele
aromatyzacja powietrzaaromatyzacja powietrza

kup ten produkt