Naturalny olejek goździkowy z pąków

Olejek goździkowy

Nr katalogowy: 8008-0010

 

Ingredients/Składniki INCI:

Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Eugenol*, Isoeugenol*

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

Otrzymywany przez destylację pąków kwiatowych goździkowca korzennego z parą wodną. Ma trwały, intensywny, korzenny, słodki zapach. Nuta balsamiczno-owocowa, środkowa.

 

Właściwości:

  • wchodzi w skład past do zębów i płynów do płukania jamy ustnej, niweluje przykry zapach,
  • silnie ściąga pory skóry,
  • wykorzystywany do produkcji perfum,
  • polecany do pielęgnacji skóry tłustej i problematycznej,
  • łagodzi wypryski skórne,
  • opóźnia efekty starzenia,
  • wspomaga walkę z cellulitem, ujędrnia,
  • łączy się go z olejkiem różanym, ylang-ylang, pomarańczą.

 

 

Przeciwwskazania:

 

Nie stosować u kobiet w ciąży. Użyty w nadmiarze może spowodować podrażnienie skóry.

* naturalnie występujący w surowcu

 

pojemność

10 ml

zastosowanie

kąpielekąpiele
masażemasaże

kup ten produkt