Naturalny olejek jałowcowy

Olejek jałowcowy

Nr katalogowy: 8022-0010

Juniperus Communis Fruit Oil

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

 

Olejek otrzymywany przez destylację szyszkojagód z parą wodną. Ma on właściwości moczopędne, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne. Łagodzi bóle reumatyczne, mięśniowe i menstruacyjne. Obniża ciśnienie krwi. Stosowany jest do pielęgnacji skóry- przy trądziku i łojotoku. Pomocny przy zmęczeniu umysłowym i stresie. W kosmetyce używany do produkcji toników i płynów po goleniu. Komary i muchy nie tolerują jego zapachu. 

Zastosowanie

Kąpiele: 5-7 kropli na 1/2 wanny ciepłej wody.

Masaże: 3-5 kropli olejku wymieszać z łyżką stołową oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron.

Aromatyzacja powietrza: kominki aromatyczne, lampki, nawilżacze powietrza.


Przeciwwskazania

Nie stosować w okresie ciąży!

pojemność

10 ml

zastosowanie

kąpielekąpiele
masażemasaże
aromatyzacja powietrzaaromatyzacja powietrza
owadyowady

kup ten produkt