Naturalny olejek jodłowy

Olejek jodłowy

Nr katalogowy: 8014-0010

Ingredients/Składniki INCI:

Abies Alba Leaf Oil, Limonene*

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

 

Otrzymywany jest z igieł, gałązek i kory jodły. Świeży surowiec po rozdrobnieniu jest poddawany destylacji z parą wodną. Pachnie przyjemnie, świeżo, balsamicznie, słodkawo.

 

Właściwości:

  • perfumujące
  • koryguje przykry zapach stóp,
  • dokładnie oczyszcza cerę przetłuszczającą się,
  • łagodzi wypryski skórne, zaczerwienienia i inne niedoskonałości, które pojawiają się na skórze,
  • ujędrnia i wygładza skórę,
  • stosowany w:  produktach do pielęgnacji cery problematycznej, szamponach, kosmetykach do pielęgnacji stóp,
  • niweluje problem przetłuszczania się i wypadania włosów,
  • widocznie wygładza skórę i zapobiega jej wiotczeniu,
  • działa odmładzająco i regenerująco,
  • zwalcza wolne rodniki,
  • dobrze harmonizuje z olejkami – lawendowym, rozmarynowym, sosnowym, majerankowym,     cytrynowym, cedrowym.

 

Przeciwwskazania:

Brak.

* naturalnie wytępujący w surowcu.

pojemność

10 ml

zastosowanie

kąpielekąpiele
masażemasaże

kup ten produkt