Naturalny olejek mandarynkowy

Olejek mandarynkowy

Nr katalogowy: 8026-0010

Ingredients/Składniki INCI:

Citrus Nobilis Peel Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

 

Olejek mandarynkowy otrzymywany jest przez wyciskanie ze skórek owoców. Ma przyjemny, cytrusowy, słodki zapach. Nuta wysoka.

 

Właściwości:

  • zalecany do skóry tłustej i naczyniowej,
  • stosowany w mieszankach łagodzących wypryski skórne i zmniejszających przetłuszczanie, szczególnie skóry głowy,
  • ma działanie tonizujące i dezodorujące,
  • zmniejsza rozstępy i blizny,
  • pomaga niwelować cellulit,
  • doskonale komponuje się z większością olejków, a szczególnie grejpfrutowym, cytrynowym, lawendowym, majerankowym.

 

Przeciwwskazania:

 

Nie stosować na skórę, która ma być wystawiona na działanie promieni słonecznych i lamp UV.

* naturalnie występujący w surowcu.

pojemność

10 ml

zastosowanie

pielęgnacja skórypielęgnacja skóry
kąpielekąpiele
masażemasaże

kup ten produkt