Naturalny olejek sosnowy

Olejek sosnowy

Nr katalogowy: 8003-0010

Ingredients/Składniki INCI:

 

Pinus Sylvestris Oil, Limonene*

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

 

Olejek sosnowy otrzymywany jest przez destylację z parą wodną cetyny, czyli igieł i gałązek sosny zwyczajnej. Posiada przyjemny, balsamiczny, leśny zapach. Nuta średnia.

 

Właściwości:

  • działa odświeżająco i dezodorująco,
  • regeneruje skórę,
  • pomocny przy niedoskonałościach skóry  - wypryskach,
  • w małych ilościach łagodzi podrażnienia skóry,
  • często wykorzystywany jest do aromatyzowania produktów kosmetycznych i chemii gospodarczej – mydeł, płynów, soli do kąpieli, dezodorantów, preparatów czyszczących,
  • można go łączyć z olejkiem eukaliptusowym, lawendowym, cedrowym, rozmarynowym, szałwiowym, mięty pieprzowej i olejkami korzennymi.

 

Przeciwwskazania:

Użyty w nadmiarze może spowodować podrażnienie skóry.

* naturalnie występujący w surowcu.

pojemność

10 ml

zastosowanie

kąpielekąpiele
masażemasaże

kup ten produkt