Naturalny olejek z kopru włoskiego

Olejek z kopru włoskiego

Nr katalogowy: 8013-0010

Foeniculum Vulgare Oil

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

 

Posiada bardzo przyjemny anyżowy zapach. Działa uspokajająco na system nerwowy. Stosowany do pielęgnacji skóry- oczyszcza i tonizuje skórę, zwłaszcza matową, tłustą lub pomarszczoną.

Kąpiele i masaże z zastosowaniem tego olejku hamują odkładanie się toksycznych odpadów w podskórnej tkance tłuszczowej, wskutek czego powstają charakterystyczne zmarszczki i wklęsłości na skórze (tzw. „choroba skórki pomarańczowej”). W kąpieli  ożywia, odświeża i regeneruje. Kąpiel stóp usuwa zmęczenie. Pomocny w leczeniu kataru i przeziębienia – jedna kropla olejku do „parówki”.


Zastosowanie

Kąpiele: 4-6 kropli na 1/2 wanny ciepłej wody.

Masaże: 3 krople olejku wymieszać z łyżką stołową oliwy z oliwek.

Parówki: 1 kropla olejku na szklankę gorącej wody.

Aromatyzacja powietrza: kominki aromatyczne, lampki, nawilżacze powietrza.


Przeciwwskazania

Nie stosować u chorych na epilepsję i u kobiet w ciąży!

pojemność

10 ml

zastosowanie

kąpielekąpiele
masażemasaże
aromatyzacja powietrzaaromatyzacja powietrza

kup ten produkt