Naturalny olejek anyżowy

Olejek anyżowy

Nr katalogowy: 8006-0010

Ingredients/Składniki INCI:

Illicium Verum Fruit/Seed Oil, Limonene*, Linalool*

 

Nasz olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.

Znany ze słodko-ostrego, lekko korzennego, intensywnego zapachu. Olejek anyżowy pozyskuje się z dojrzałych, wysuszonych owoców anyżu przez destylację z parą wodną. Intensywna nuta górna i środkowa.

 

Właściwości:

  • tonizujące,
  • liftingujące i wygładzające skórę - zapobiega powstawaniu wyprysków i zmarszczek,
  • skuteczny przeciwutleniacz, powstrzymujący procesy starzenia skóry,
  • w kompozycjach zapachowych i perfumerii stosowany dla podkreślenia akcentów ziołowo-owocowych,
  • wykorzystywany do produkcji kosmetyków i produktów chemii gospodarczej (np. past  do zębów, płynów do płukania jamy ustnej),
  • usuwa zanieczyszczenia i oczyszcza pory,
  • dobrze komponuje się z innymi olejkami eterycznymi, zwłaszcza lawendowym, eukaliptusowym, pomarańczowym, sosnowym, rozmarynowym.

 

Przeciwwskazania:

Nie stosować w dużych dawkach ani przez dłuższy czas.

* naturalnie występujące w surowcu.

 

pojemność

10 ml

zastosowanie

kąpielekąpiele
masażemasaże

kup ten produkt