Olejek jałowcowy z szyszkojagód 10 ml

31,00 

Olejek jałowcowy z szyszkojagód KEJ – pozyskiwany poprzez destylację parową z rozdrobnionych szyszkojagód. Zapach intensywny, słodkawy, leśny, balsamiczny. Nuta średnia. Jako dodatek do kosmetyków działa tonizująco i odświeżająco. Polecany do cery tłustej, mieszanej i problematycznej.

Działanie kosmetyczne:

  • oczyszczające, tonizujące i odświeżające,
  • łagodzi wypryski skórne,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • stosowany pomocniczo przy rozstępach i cellulicie,
  • w kosmetyce używany do produkcji toników i płynów po goleniu oraz do produkcji perfum,
  • polecany do skóry tłustej.

 

Olejek stosować do:

  • Kąpieli: Wlej do ½ wanny ciepłej wody 5-7 kropli olejku.
  • Masażu: Wymieszaj 3-5 kropli olejku z łyżką stołową dowolnego oleju bazowego np. arganowegojojobaz wiesiołka, z pestek winogron lub łyżką oliwy z oliwek.
  • Pielęgnacji skóry.

 

Komponuje się z olejkiem:

  • bergamotowym,
  • szałwiowym,
  • geraniowym,
  • grejpfrutowym,
  • lawendowym,
  • rozmarynowym.

Więcej informacji znajdziesz na naszym blogu.

 

Przeciwwskazania:

Nie stosować u kobiet w ciąży.

Uwaga: Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.

W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry (kroplę olejku rozpuścić w łyżce stołowej oleju roślinnego i nanieść na skórę).

 

Juniperus Communis Fruit Oil

Do stosowania zewnętrznego.

Ingredients/Składniki INCI:

Juniperus Communis Fruit Oil, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*

* naturalnie występujący w surowcu.

Numer katalogowy: 8022-0010

Opinie

Nie ma jeszcze opinii o tym produkcie
Dodaj opinie
Pokaż opinie

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olejek jałowcowy z szyszkojagód 10 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *