Olejek zapachowy ylang-ylang 10 ml

16,00 

Na stanie

Olejek zapachowy ylang-ylang (ylangowy, ilangowy) KEJ – przebadany dermatologicznie, nie testowany na zwierzętach.

Olejek ylang-ylang otrzymywany jest dzięki innowacyjnemu procesowi mieszania naturalnych olejków eterycznych z syntetycznymi substancjami zapachowymi. Uzyskany produkt charakteryzuje się wyjątkowo przyjemnym, kwiatowo-egzotycznym zapachem i może być stosowany jako perfum lub dodatek do masażu czy kąpieli.

Olejek ylang ylang – właściwości

Olejek zapachowy ylang ylang jest obecnie szeroko wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym. Stosuje się go głównie jako substancję zapachową, dodatek do formulacji kosmetycznych lub produktów mających działać jak afrodyzjak oraz mydeł. Dodatkowo z uwagi na swój niepowtarzalny, egzotyczny zapach wciąż chętnie dodaje się go do kominków zapachowych lub świec sojowych.

Jak stosować olejek ylangowy?

  • w kąpieli: wlej do ½ wanny ciepłej wody 2-4 kropli olejku.
  • podczas masażu: wymieszaj 3 krople olejku z łyżką stołową dowolnego oleju bazowego np. arganowego, jojoba, z wiesiołka, z pestek winogron lub oliwy z oliwek.
  • do nawaniania pomieszczeń i aromatyzowania powietrza: przy użyciu dyfuzorów lub kominków zapachowych

Co jeszcze warto wiedzieć o olejku ylangowym?

  • Z czym łączyć olejek ylangowy?

    Olejek ylang ylang znakomicie łączy się z olejkiem bergamotowym, grejpfrutowym, lawendowym, paczuli, różanym. Każdy z tych olejków w kombinacji z innymi nabiera mocy i pachnie jeszcze intensywniej.

  • Jak pachnie olejek ylang ylang?

    Zapach określa się nie tylko jako egzotyczno-kwiatowy, ale także jako unikalny, z nutami orientalnymi, owocowymi, balsamicznymi i korzennymi. Dodatkowo łatwo spotkać nawet tak mocne określenia jak: zniewalający i przełamujący wszystkie opory.

  • Olejek ylang ylang afrodyzjak

    Zapach olejku określanego afrodyzjakiem z Bali uwalniającego się z dyfuzora powoduje, że czujemy się zrelaksowani, bardziej pewni siebie i chętni do zbliżeń.

Naturalny olejek eteryczny ilangowy z uwagi na trudności ze zbiorem kwiatów z bardzo wysokich drzew osiąga wysokie ceny na rynku surowców organicznych. Sam w sobie posiada wiele właściwości, także tych aromaterapeutycznych. Znajduje również zastosowanie w kosmetyce, gdzie uważany jest za jeden z najlepszych toników do włosów.

Olejek zapachowy ylangowy KEJ nadaje się tylko do użytku zewnętrznego i jest zarejestrowany w europejskiej bazie CPNP.

Przeciwwskazania:

  • Nie stosować u dzieci.

Uwaga: Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę. W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry.

Numer katalogowy: 8019-0010

Opinie

Nie ma jeszcze opinii o tym produkcie
Dodaj opinie
Pokaż opinie

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olejek zapachowy ylang-ylang 10 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *